Fiorentino Luxury Floral Services - Ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Η Ιστορία μας

Θα σας πάμε στην Θεσσαλονίκη του 1973. Η πόλη «ανθισμένη», γεμάτη ζωντάνια και χρώματα, χάρισε πρόσφορο έδαφος για δύο νέους και το όνειρο τους. Η ατέρμονη αγάπη τους για τα λουλούδια γίνεται το πρώτο κατάστημα «Φιορεντίνο» τον Νοέμβριο του 1973. Η ιστορία όμως δεν ξεκίνησε όπως φαντάζεστε…

Δημητρίου Γούναρη με Πρίγκιπος Νικολάου (σημερινή ονομασία Α. Σβώλου).

Προκαταβολή 1.000 δραχμές τότε. Μία συμφωνία μεθοδική, λογική και σχεδόν κλεισμένη. Το λουλούδια όμως μιλάει το ένστικτο και όχι η λογική. Κι έτσι ξεκίνησε. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς άλλωστε.

΄Ενα μαγευτικό Θεσσαλονικιώτικο βράδυ πλησιάζει στο τέλος του, όμως ξεκινάει μία ολόκληρη ιστορία. Οι Αναστάσης Αβάνογλου και Ιωάννης Χόρτης, βλέπουν την ταμπέλα «Ενοικιάζεται» σε ένα κατάστημα στη Μητροπόλεως 103. Είναι δύο η ώρα το βράδυ, αλλά δεν τους σταματάει τίποτα. Καλούν στον αριθμό που αναγράφεται…και ξυπνώντας τον ιδιοκτήτη συμφωνούν να μιλήσουν το πρωί. Οι δύο φίλοι δεν γυρίζουν σπίτι, περιμένουν μέχρι το πρωί και στις 12 το μεσημέρι βρίσκονται ήδη στον δικηγόρο. Πλέον, είναι οι δύο ιδρυτές της εταιρίας και το όνειρο τους ξεκινάει. Έχοντας μάλιστα επιστρέψει προσφάτως από ένα ταξίδι τους στην Ιταλία, ονομάζουν το ανθοπωλείο, “Φιορεντίνο”, ως ωδή στο ομώνυμο, αγαπημένο τους χωριό της Τοσκάνης.

Το κομβικό σημείο του ανθοπωλείου, ευνοεί την ανάπτυξή του και γεμίζει πελάτες που θέλουν να ευχηθούν τα καλύτερα στις αμέτρητες νέες οικογένειες στις κλινικές που το περιτριγυρίζουν. Ο θεμέλιος όμως λίθος της επιτυχίας στα πρώτα τους βήματα, ήταν οι δημόσιες σχέσεις των ιδρυτών, το βασικό συστατικό επιτυχίας στη πόλη μας. 

Η ποιότητα των λουλουδιών και της εξυπηρέτησης παρόλα αυτά, ήταν πρωτόγνωρα για την τότε μικρή μας πόλη. Όποιος περνούσε από το κατάστημα, γινόταν πιστός πελάτης. Έτσι άρχισε το Φιορεντίνο, να χτίζει μία πολιτική πιστότητας και εμπιστοσύνης που θα το συνόδευε χρόνια μετά.

Η εταιρία το 1980, επεκτείνεται και στη χονδρική πώληση εισάγει φυτά απευθέιας από την Ολλανδία με δύο θερμοκήπια, στο Φοίνικα Πυλαίας και στα Ν.Σύλλατα, τα οποία γίνονται πρωταγωνιστές στο χονδρεμπόριο φυτών στη Θεσσαλονίκη.

Το 1988 γίνεται μία μεγάλη ανακαίνιση στη Μητροπόλεως 103 και η εταιρία αποκτά την αισθητική του σύγχρονου design αλλά και της πρωτοποριακής κατεύθυνσης στις προτάσεις των λουλουδιών. Είκοσι χρόνια περνούν με το Φιορεντίνο να είναι η νούμερο ένα επιλογή για κάθε είδους περίσταση. 

Το 2009, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της κρίσης , έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για τους δύο φίλους και συνταξιοδοτούνται. Τότε αναλαμβάνει την επιχείρηση ο Αβραάμ, γιος του Αναστάση Αβάνογλου. Ως φοιτητής τότε της γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ, με όρεξη για δουλειά, έχοντας μάθει πολλά στο πλευρό του πατέρα του, μετακομίζει το ανθοπωλείο σε νέο χώρο και μετονομάζεται σε Fiorentino Creations . 

…το σήμερα

Πρωτοπαριλιά του 2011, το Fiorentino Creations μετακομίζει στη Μητροπόλεως 82 αλλά δεν αστειεύεται. Το καινούργιο και αναβαθμισμένο ανθοπωλείο γίνεται η Μέκκα των λουλουδιών της πόλης και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη, την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα αλλά και το μεράκι που κάνει τα λουλούδια του Fiorentino Creations να λάμπουν διαφορετικά από τα υπόλοιπα. 

Το 2015, η Θεσσαλονίκη γνωρίζει το πρώτο πολυτελές της ανθοπωλείο, το Fiorentino Luxury Floral Services. Έκτοτε, η βιτρίνα του γίνεται πόλος έλξης, με ιδέες πρωτόγνωρες για το κοινό της. Τα premium κουτιά και τα Eternity Roses γίνονται τάση στα ανθοπωλεία της Ελλάδας με το Fiorentino LFS να κατέχει το προνόμιο της εξειδίκευσης και υπεροχής, ως πρωτοπόρος.

Η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Όσο απολαμβάνετε τις δημιουργίες μας εμείς δουλεύουμε, ονειρευόμαστε και επιφυλασσόμαστε για το μέλλον…

 

“Βασική μας φιλοσοφία είναι η δημιουργία με μεράκι, η αφοσίωση και η απόλυτη έμφαση στη λεπτομέρεια. Η αγάπη μας για κάτι τόσο ευαίσθητο αλλά ταυτόχρονα τόσο δυνατό όπως το λουλούδι είανι το άυλο χαρακτηριστικό που μας διαφοροποιεί ως πολυτελής αλυσίδα ανθοπωλείων. Η έκφραση των συναισθημάτων σας, είναι η πηγή έμπνευσης μας για δημιουργία.”

Πες το με λουλούδια!!

Αβάνογλου Αβραάμ
CEO & Floral Designer

Fiorentino Luxury Floral Services